Pas godt på kroppen i løbet af arbejdsdagen - 5 små tips der gør en god forskel

Det er ikke nogen hemmelighed, at der er mange af os, der kan have ondt i både muskler og led, når vi kommer hjem fra en normal arbejdsdag. Det kan skyldes, at vi bevæger os en helt masse og måske også foretager nogle akavede stillinger flere gange om dagen. Måske går vi meget rundt, løfter tungt eller i det hele taget har et job, som er hårdt og belastende rent fysisk for kroppen generelt.

Det kan dog også være, at det er det modsatte, som der gør sig gældende - og faktisk er det noget, som der i dag vinder ind som et tilbagevendende problem.

Er du en af de mange, der arbejder på kontor?

Der er nemlig i dag rigtig mange, der bliver beskæftigede i stillesiddende stillinger. Det kan for eksempel være på et kontor, hvor man mange timer hver dag sidder ned ved sit skrivebord foran en computer eller udfører papirarbejde. I og med at det online univers vokser, er der også blevet behov for flere hænder, der kan betjene en computer og dermed være teknisk kyndig, og naturligt er der også flere, der derfor bliver ansatte i kontorstillinger uden megen bevægelse i kroppen i løbet af arbejdsdagen.

Og det kan også være særdeles hårdt for kroppen.

Det handler om at bruge de rette hjælpemidler

Når man sidder stille mange timer hver dag, belaster man nemlig også muskler og led. Derfor er de mange, der efter en lang arbejdsdag i den samme arbejdsstilling, som måske ikke har været helt hensigtsmæssig, kan opleve, at de har ondt forskellige steder. Det kan særligt være i arme og skuldre, men også ryggen er et udsat område. Flere kæmper også med hovedpine efter mange timer foran en computer, og så er der også dem, som føler sig helt ‘stive’ i kroppen.

Heldigvis findes der nogle værktøjer og hjælpemidler, der i sådanne situationer kan hjælpe. For når det ikke handler om at foretage de rette løft og lave nogle øvelser i løbet af dagen, kan der være andre ting, der er relevante for dig, som er beskæftiget på et kontor.

Tip 1 - Invester i en god massagebold der kan lindre i kroppen

For det første kan det være givende for dig at investere i en massagebold.

Det er muligt at finde massagebolde i en lang række forskellige størrelser, hvorfor det kan være de helt små, som du kan rulle under dine fødder. Det er noget, som kan virke utrolig lindrende, hvis du for eksempel går meget rundt eller står meget op på dit arbejde og dermed har ømme fødder til fyraften.

Du kan dog også finde de større modeller, der kan virke aflastende for hele kroppen. Det kan være en bold, du ruller din krop på for på den måde at få noget bevægelse og smidighed indøvet, og det kan også virke forløsende, fordi du får strakt godt ud i muskler og led, mens der bliver masseret på huden.

Tip 2 - Gå i behageligt tøj

Når du skal gå i det samme tøj mange timer hver dag, kan du opleve ikke blot en fysisk, men også mental lindring ved at vælge noget tøj, som sidder behageligt. Det skal ikke irritere din hud, men give dig den luft, som du behøver.

Derudover vil du også føle, at din selvtillid øges, når du har tøj på, som du føler dig godt tilpas i.

Tip 3 - Vær omhyggelig med at finde sko med den rigtige støtte

For det andet kan det være væsentligt at bruge de rette sko, når du er på arbejde. Og det er noget, der gælder, hvad end du er meget i bevægelse eller sidder meget stille. Arbejder du i et farligere hverv, skal du selvfølgelig bruge arbejdsro med den rette beskyttelse og sikkerhed.

Men er det ikke tilfældet, kan du finde flere sko, der sørger for at give dine fødder den støtte, som der kan være behov for i løbet af dagen. Også når man sidder stille, belastes fødderne nemlig - særligt fordi vi har en tendens til at vride let i anklerne. Den korrekte støtte sørger således for, at fødderne bibeholdes i en behagelig og sund stilling.

Går du meget rundt, bør du også lede efter sko med en god stødabsorbering, så de mange stød ved hvert et skridt, du tager, mindskes.

Tip 4 - Spis og drik sundt

Når vi har travlt, er de mange af os, der har en tendens til at spring et måltid over. Og når sulten melder sig, kan det ofte være den hurtige og lette løsning, der vælges. Det kan være en nem hotdog fra tanken eller en hurtig pizza fra den lokale.

Det er lækkert mad, der giver os en kort fornemmelse af tilfredsstillelse, men inden længe vil vi igen være sultne

Og det er ikke sundt - hverken fysisk eller mentalt.

Derfor bør du hver dag sørge for at have et sundt måltid mad med dig på arbejde. Det skal være nærende og fyldt med proteiner, og det skal give dig de vitaminer, som din krop behøver, når du skal kunne blive ved med at yde effektivt.

Tip 5 - Hav fokus på den gode ergonomi med kontorstolen

Når du arbejder på et kontor og dermed sidder meget ned, er det især din ergonomi, du skal huske på. Og derfor er det særligt vigtigt, at du vælger en god kontorstol, der tilgodeser de behov, ønsker og krav, som du måtte have

Derfor er det ikke nok, at du finder en flot kontorstol, som stemmer overens med den måde, som du har indrettet dit kontor på - hvilket især er udslagsgivende, hvis der er tale om en kontorstol til et hjemmekontor, hvor design ofte ophøjer funktionalitet. Du skal også finde en kontorstol, der er i en god kvalitet, og som således kan gavne mange år ude fremtiden.

Din kontorstol skal kunne indstilles din krop og siddestilling

Vælg også en kontorstol der kan indstilles efter din krop. Det kan for eksempel være i højden, således du kan sidde afslappet med dine ben uden at belaste dine knæ. Højden skal desuden passe til højden på det bord, du sidder ved. Og kan du indstille ryglæn, armlæn og eventuelt også nakkestøtte, er det sikret, at du får en kontorstol, der er tilpasset dine personlige behov, og som giver dig den støtte og komfort, som du behøver i forhold til den måde, som du sidder i en stol på.

Husk de små glæder i hverdagen

Og heldigvis for dig er der rigtig mange gode og kvalitetsrige kontorstole, du kan vælge mellem - særligt hvis du tager et kig online. Derfor er de helt sikkert en model, der opfylder alle dine forventninger, og som skaber en sammenhæng mellem både kvalitet, design og ergonomi. Find mange forskellige modeller på iStol.dk.

Her er du sikret et bredt udvalg af kontorstole og en service, der er i top. Derfor kan du få den vejledning, der sikrer, at du tager det rette valg. Og så kan du finde kontorstole, der er noget lidt ud over det sædvanlige. For hvorfor gå på kompromis? Når du sidder i din kontorstol så mange timer hver dag, så kan du også godt tillade dig at vælge en lidt mere luksuriøs model.

Hverdagens små glæder tæller også!

Menu
Top